Blepharitis

Blepharitis


Blefariti (inflamacioni i qepallave) është një çrregullim i zakonshëm në të cilin qepallat rrafshohen, shfaqin inflamacion dhe akumulojnë e sekrecione të forta rreth skajeve të qepallave.Ndonëse është e pakëndshme dhe nganjëherë e parëndësishme, nuk është një kërcënim për shikimin.Blefariti është një inflamacion i zakonshëm dhe i përhershëm i qepallave dhe shpesh ndodh tek njerëzit me lëkurë të yndryrshme, zbokth ose sy të thatë.

Chalazion: Është pengimigjëndrësmeibomianedhegrumbullimiidhjamitbrenda kanalit të lotit. Shfaqet me enjtje të syve, skuqje dhe edemë. Zakonishtrritetbrendasyritdheshkaktonpakoseaspakdhimbje.

Stye:Një inflamacionmebazë në qepallatkarakterizuarngaedemë, skuqjedhedhimbje.

NdryshimeteqerpikëveKëtomundtë përfshijnë humbjen e qerpikëve (madarosis), prishjeneqerpikëvedhekeqdrejtimineqerpikëve (trichiasis).

Ulçera e syrit (e rrallë) dhe dhembja lokale. Kjo mund të çojë në zhvendosjen e qepallave (entropion ose ectropion).

Konjuktiviti alergjik për shkak të një ekzotoksine të stafilokokut.

Në raste të avancuara, ndryshimet e kornesë, si keratiti, ulçera e kornesë dhe dhembja.