Hipermetropia (paaftësia për te shquar larg)

Hipermetropia (paaftësia për te shquar larg)


Hiperopia (Hipermetropia) është një çrregullim refraktiv i syrit që shfaqet kur rrezet e dritës nuk hyjnë në fokusin e syrit siç ndodh normalisht, por prapa retinës.

Në vitet e hershme të jetës së një personi, një shkallë e caktuar e hiperopisë është normale pasi madhësia e syrit është ende e vogël. Hiperopia zakonisht diagnostikohet me një ekzaminim oftalmologjik të kryer nga një oftalmolog specialist. Korrigjimi i hiperopisë varet nga mosha e pacientit dhe prania dhe lloji i simptomave.