Entropion

Entropion


Entropion është një gjendje në të cilën maja e sipërme ose e poshtme e qepallës është kthyer nga brenda, përkundrejt sipërfaqes së syrit.

Kur Entropion është e butë, ajo mund të shkaktojë acarim të rastit, por në forma më të rënda, Entropion mund të kërcënojnë shikimin.

Pastrimi i përditshëm i qepallave dhe lubrifikantët e butë mund të ndihmojnë në lehtësimin e ndonjë shqetësimi, skuqjeje ose dhimbjeje.