Oftalmologjia Pediatrike & Strabizmi

Oftalmologjia Pediatrike & Strabizmi


Kontrolli i shikimit të fëmijëve është i domosdoshëm për të identifikuar dhe trajtuar çdo çrregullim dhe problem në moshë të re.Fëmijët duhet të ekzaminohen në foshnjëri, në fëmijërinë e hershme (mosha parashkollore) dhe në shkollë.Prindërit duhet të kontrollojnë sytë e fëmijës së tyre dhe të kërkojnë këshilla nga një oftalmolog nëse vërrejnë ndonjë ndryshim.Oftalmologu duhet të kontrollojë shikimin, lëvizjet e syve, bebet e syve, retinën dhe presionin e syve.